Bæredygtig Gastronomi

På Mission Green ønsker vi at give vores gæster en global-gastronomisk oplevelse, hvor sæsonens danske råvarer er udgangspunktet, som vi smagssætter med krydderier, smage og indtryk fra hele verden.

På Mission Green går grøn velsmag hånd i hånd med en bæredygtig tankegang. Vi vil vise, at det er muligt at skabe sæsonfokuseret, grøn gastronomi med globalt udsyn og hensyn til både mennesker og miljø.

Det estimeres, at fødevarebranchen samlet står for cirka en fjerdedel af verdens CO2-udledninger, og vi mener derfor, at alle i restaurationsbranchen har et ansvar for at se på, hvor de kan gøre en forskel.

Vi sætter handling bag ordene

Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Derfor har vi i 2021 – med udgangspunkt i en række af FN’s Verdensmål – udarbejdet et ’Manifesto’ , som udstikker kursen for vores bæredygtighedstilgang og vores forretning. For os handler bæredygtighed ikke kun om, hvor gulerødderne er dyrket – den handler også om, at vores kokke og tjenere arbejder under forhold, som vi kan være bekendt. Vi ønsker, at restaurationsbranchen skal være et sted, hvor man har lyst til at være – også når man har passeret 30 år og har fået børn.

Men det er ikke nok bare at sige det. Vi har længe ønsket at få klarhed over, hvor bæredygtig vores forretning egentlig er, når det kommer til mennesker og miljø. Derfor har vi i marts 2022 udarbejdet vores første ’Bæredygtighedsrapport’, som sætter håndgribelige tal, fakta og målsætninger bag de ting, vi siger.

Vi tror på de positive forandringer

Vi ved, at vejen mod mere bæredygtighed i gastronomien er brolagt med konstante dilemmaer og kompromiser. Og vi ved derfor også, at vores rejse og vores tilgang aldrig bliver perfekt.

Men det er immervæk vores overbevisning, at vi med ordentlighed, velsmag og madglæde kan være med til at skabe nogle af de positive forandringer, som både branchen og verden har brug for.