BRØDSALG

Siden åbningen af Restaurant Mission i august, har chefkok Alex og hans tro følgesvend, pizzabager Ciro, været i konstant dialog om udviklingen af den pizzadej, som serveres for gæsterne i restauranten. Det var i denne proces kun naturligt at tage idéerne videre og udvikle et godt surdejsbrød, som nu serveres på både Mission og søsterrestauranten Almanak ved siden af!

Med brødets udvikling er Ciros og Alex’ begejstring steget, og med samtidig feedback fra gæster, har folkene bag Mission besluttet at dele det lækre brød med nabokvarteret, hvor der i forvejen er langt til et bageri med kvalitetsbrød. Fremover sælger Mission derfor ud af sin brødproduktion, og man vil hver lørdag kunne købe et surdejsbrød til den nette pris af 35 kr.

Er man ligesom Mission glad for bæredygtighed, er der mulighed for en bæredygtig rabatordning, hvor hvert 7. brød er gratis. Mission opfordrer dig til at hjælpe miljøet ved at genbruge den brune brødpose, og belønner alle med et gratis brød og en kæmpe high five, når posen er genbrugt seks gange.

 

Surdejsnørderi i Mission køkkenet

Alex har en baggrund hos Nordisk Bageri og Bæst, og derfor er der naturligvis intet i bagningen af brødet på Mission, som er tilfældigt. Brødet bliver bagt med en surdej, der har rejst med Alex i over 5 år, og som nu har slægtninge i Chicago, New York, Toronto, en lille by i Ontario, San Fransisco og Jylland. Alex fik den dengang 12 år gamle surdej af en anden dansk kok, da han første gang kom til Danmark.

Melet er, ligesom melet, der bruges til pasta og pizza på Mission, fra Kornbymølle, som ligger 30 km uden for København. Her producerer mølleren, Per Grube, i to containere det bedste økologiske mel med fantastisk smag og helt unikke bageegenskaber. Foruden den gode smag, er det vigtigt for Alex og det øvrige mandskab på Mission at støtte de lokale producenter, når det er hensigtsmæssigt, og på den måde altid sikre et frisk produkt.

Dejen fermenterer i minimum 18 timer før bagning, hvilket giver brødet mulighed for at udvikle de forskellige syrer, som sikrer den aromatiske kvalitet. Brødet bages til sidst ved ekstremt høj varme i pizzaovnen for at give en sej og sprød skorpe.