Mission lukkede ned til fordel for grøn mission

Mens The Standards afdeling for store internationale selskaber og events nærmest gik under jorden med lukkede grænser og forsamlingsforbud, så blomstrede husets restauranter STUDIO og Almanak som sjældent før, mens restaurant Mission veg pladsen for nye grønne mål og visioner.

En grøn mission som modreaktion
Evnen til hurtig omstilling er noget, som alle på The Standard har fået skærpet i løbet af 2020.
Det gælder ikke mindst for Mission. Da første nedlukning ramte, fik vi lejlighed til at teste, hvordan inspirationen og verdenskrydderiet fra San Franciscos Mission-distrikt ville fungere som takeaway. I løbet af foråret forsødede vores comfort food-deleretter hjemmehyggen på masser af københavnske spiseborde og på terrasser i den spirende forårssol.

Men som pandemien udviklede sig, oplevede vi, at det massive pandemifokus trak tæppet helt væk under presserende emner som klima, miljø og bæredygtighed. Emner, som vi mener virkelig fortjener en plads helt forrest i rampelyset.

I stedet blev der nu hamstret oksekød i onlinesupermarkederne, mens de senere års grønne udvikling i spisevaner blev sat på pause.

Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Som en del af en organisation, der i den grad har sat sejl mod bæredygtighed, ville vi på Mission gøre vores for at vende den udvikling. Vi lukkede derfor Mission ned og genåbnede i nye, grønne klæder – som popup-restauranten Mission Green.

Verdenskrydret velsmag trak fulde huse
Libanesiske Hassan Chour kom ind fra siden som forstærkning til Almanaks køkkenchef Christian Hoffmann, og med et eminent teamwork, tæft for verdenssmage og et drys Yotam Ottolenghi-inspiration fik den dynamiske duo sammensat en stjerneparade af velsmagende vegetariske retter fra hele verden.

1001 nats eventyrlige krydderier og grønne deleretter til en appetitlig pris viste sig at være præcis det køkken, folk havde brug for at varme sig ved i efteråret, og vores Mission Green-popup endte som to livsbekræftende måneder med fuldt hus og glade gæster. Et særligt højdepunkt for os var vores Thanksgiving-middag, hvor vi fik lov at sige jer alle tak for støtten med ’Fuck Trump Palomas’ og et grøntkrydret feast uden lige.

Den grønne mission er ikke slut
Den aften er vi glade for, at vi nåede at få med. Meningen var, at missionen skulle have været forlænget året ud, men den plan fik de nye restriktioner desværre sat en effektiv stopper for. Men hermed er missionen langt fra slut.

Evnen til hurtig omstilling er én ting, dette år har lært os. En anden ting er visheden om, at alt kan ske – og ofte gør det. Alligevel tør vi godt love, at 2021 vil byde på meget mere Mission Green. Første runde af missionen er fuldført, men vi er slet ikke færdige med smagene fra hverken Marokko, Mellemøsten eller Middelhavet.

Og vi er slet heller ikke færdige med at søsætte nye bæredygtige mål og initiativer for the Standard og vores restauranter, hvor vi glæder os enormt til at byde jer indenfor igen i 2021.

Rigtig glædelig jul fra alle os Mission Green og The Standard